Sunday, 29 January 2012

Holly , holly , holiday .




Hallo blog , masa cuti sekolah asya and family are going to Malacca . Okay , So many history are collected there. Hmm , Masa kat sana 3hari 2malam. Okey kita start dari Homestay Melaka kay ? 
Bila dah sampai je kawasan homestay tuh , my family singgah kat rumah future sister in-law . Hikhik , okay after that asya and family dah sampai homestay . Oh my , bila masuk-2 je asya terkejut . Sebab cantik gila lah . Anyways , dalam rumah tuh ada 3bilik , 2tandas . Yang paling bestnya , bilik number satu ada aircond tuhh. Tapi my parents pilih bilik yang kedua. My last aunty pilih bilik yang ketiga .And my third aunty pilih bilik yang ada aircond. Asya , ayu , along , opah , atuk dan my only uncle tidur kat living roomm je .


On the first day kat sana , kitaorang pergi Dataran Pahlawan . Fuhh , banyak gila orang dan cuaca sangat panas . Kat sana , asya jalan-2 kat A-Famosa . Whoo , best tau . Opah , Atuk , Mia , Acu , Paksu naik beca ! Oh my , diorang tak takut ke ? Ahh , asya takut . Alarh , asya niy sebenarnya bukan takut tapi seram je. Hehe , okey continue.. Lepas tuh , kita jalan-2 kat laut . Lepas jalan-2 kat laut , perut semua orang dah nyanyi rock . Makna nya lapar yang teramat lah kan ? Okey , singgah kat restaurant yang sedap . Asya share ngn mummy je, Hehe . Okay , lepas makan pandai-2 lah balik dan tengo tv. Rehat-2 sikit.


On the second day , actually sepatutnya asya , along , daddy , and mummy kena balik sebab esok nya mummy dah kena keje , tapi tak jadi balik , sebab adik beradik mummy pujuk . Whoo , yeahh . And harini kita orang pergi Ayer Kroh and Taman Buaya . Kat sana banyak kedai . Mummy dah janji nak belikan HAWAII SHORT . Okey ,, actually tuh seluar pendek for rumah. Haha , okey time masuk Taman Buaya , Hoho , seram . Ada buaya besar sangat . And ular jugak . Eeii , geli . Eee , okay , lepas tuh kitaorang pergi MYDIN . Mula-2 fikir nak masak sendiri , tapi tak jadi masak , makan kat luar agi . Seperti biasa lepas makan je balik . 


Third day , hari ini yang terakhir. Semua orang sibuk tgh pack barang . Asya pun turut kemas lah. Tak elok anak dara duduk goyang kaki je. Okey , last day kiteorang pergi Ayer Keroh agi sebab nak beli buah tangan . Lepas beli buah tangan kiteorang balik . Tapi sebelumtuh , perut asya dah nyanyi lagu balada pula. Okey , kitaorang singgah restaurant agi. Makan lah puas-2. Lepas makan apa lagi ? Balik lah . 


Rindu kat Melaka . One day , I will go there . Sebab kat sana banyak sejarah yang llama. Kan best kalau asya faham tentang sejarah banyak. Okey lah tu je , Bubuye readers . Hope you enjoy your holiday .